Ons sportakkoord


Met het lokale Sportakkoord willen de gemeente, de sportverenigingen en maatschappelijke organisaties de kracht van sport op Vlieland nog beter benutten. Daarvoor is het nodig dat het sport- en beweegaanbod aansluit bij de behoeften van de bewoners en in veel gevallen ook bij de behoeften van de badgasten. Dat de buitenruimte uitnodigt tot buitenspelen, tot bewegen en tot sporten. Dat sportaanbieders ondersteund worden om in die behoeften te kunnen voorzien. Dat is de uitdaging die op Vlieland wordt aangegaan.

Ambitie 1 Positieve sportcultuur
We gaan rondom sport en bewegen een positieve cultuur ontwikkelen. Een gezonde leefstijl en de rol van ouders maken daar deel vanuit.

Ambitie 2: Duurzame sportomgeving
We willen de openbare ruimte meer laten uitnodigen tot bewegen.

Ambitie 3: Inclusief sporten
We gaan mensen, die niet vanzelfsprekend sporten en bewegen, stimuleren en ondersteunen om in beweging te komen.

Ambitie 4: Vaardig n Bewegen
We gaan zorgen dat alle kinderen voldoende en met plezier kunnen bewegen. Dit doen we door als scholen, sportaanbieders en maatschappelijke organisaties structureel samen te werken.

Ambitie 5: Vitale sport en beweegaanbieders
We zorgen dat sportaanbieders en andere maatschappelijke organisaties structureel gaan samenwerken en hun kennis gaan delen.

Een lokaal Sportakkoord heeft pas waarde als het door een groot aantal partijen gezamenlijk ontwikkeld en ondersteund wordt. En ondanks dat Vlieland maar een kleine gemeenschap is, is dat zeker gelukt. Het Sportakkoord is er namelijk tot stand gekomen in samenwerking met ruim vijftien verenigingen en organisaties en met ruim 25 personen. Bekijk ze hier